New York Strip Steak

New York Strip Steak

onsdag 24 oktober 2012

My Chef Experience


Brandon Eidergren | Adress: Rydsvägen 366C, 584 39 Linköping
E-post: eidergren@hotmail.com | Mob.nr: 072-320 47 80



Profil
En mycket talangfull kock med stor erfarenhet av att hantera och tillaga mat- och bakverk för flera olika matställen och banketter. Har lång och bred erfarenhet av att utveckla menyer, specifikationer för inköp av mat, framtagning av recept och av att ha direkt övervakning av all produktions- och bageripersonal. Upprätthåller högsta möjliga livsmedelskvalitet och sanitet.
Största styrkor
Hantera och förbereda kvalitetshög, delikat, hälsosam mat för att klara stora beställningar i utsatt tid.
Skapar effektivt olika välsmakande menyer för att locka kunder.
Utför effektiv kostnadskontrollering och att samtidigt kunna förbereda utsökt, hälsosam mat och därmed ge vinst till organisationen och tillfredsställelse för kunderna.
Summering av kvalifikationer
Mer än 12 års arbetserfarenhet.
God förmåga att handleda och utbilda medarbetare, att organisera, prioritera och schemalägga arbetsuppgifter.
Exceptionell förmåga att planera en mängd olika menyer.
Ovanlig kunskap kring varor, utrustning och tjänster för beställning och lagerstyrning.
Stor förmåga av att läsa, förstår, följa och tillämpa säkerhetsrutiner.
Bra på att organisera och samordna kompetens.
Har stor kunskap om planerings- och schemaläggningstekniker.
Anmärkningsvärda färdigheter i matlagning och i att förbereda en varierad kost.
En fördjupad förmåga att utveckla och testa recept och metoder för matlagning och presentation.
Omfattande kunskap om uppstartsrutiner för catering.
Möjlighet att samordna program för kvalitetssäkring inom specialområden.
Arbetslivserfarenhet


Arbetslivserfarenhet
Nuvarande anställning

Restaurang Riva, Harry’s samt Bar och Kök, Linköping
Hemsidor: www.riva.se | linkoping.harryspubar.se | www.barochkok.se
Titel: Sous chef

Dufweholms Herrgård
Nuvarande anställning
Hemsida: www.dufweholm.se
Har en förmåga och erfarenhet att förbereda en variation av kvalitetshöga rätter i utsatt tid.
Har kunskaper inom olika matlagningstekniker för att förbereda hälsosamma rätter.
Har god ledningsförmåga och har lyckats leda olika team med stor effektivitet.
Producerar kostnadseffektivt kvalitetshöga, fräscha rätter genom noggrann planering.
Har erfarenhet av att leda all verksamhet med anknytning till matlagning för finare hotell.
Har tränat lagkamrater genom att bedriva praktiska och teoretiska matlagningskurser.
Har fått mycket uppskattning och vitsord för skapande av utmärkta nya delikata rätter.

Stavsjö Krog & Kafé
Titel: Kock
Hemsida: www.stavsjokrog.se
Arbetsuppgifter:
Inspektera tillagnings- och serveringsytor för att säkerställa upprätthållandet av säkra och sanitära metoder för hantering av livsmedel.
Vända på eller rör om i livsmedel för att säkerställa jämn tillagning.
Säsongsbetonad matlagning samt att laga mat efter recept eller personlig bedömning och erfarenhet.
Iaktta och testa livsmedel för att avgöra om de har kokats tillräckligt med hjälp av metoder såsom smak, lukt, eller stickning med redskap.
Väga, mäta och blanda ingredienser enligt recept eller personlig bedömning med hjälp av olika köksredskap och utrustning.
Portionera, ordna och garnera mat och servera mat till servitörer eller stamkunder.
Reglera temperaturen i ugnar, kycklinggrillar och rostar.
Ersätta eller bistå andra kockar i nödsituationer eller krissituationer.
Baka, steka, halstra, och ånga kött, fisk, grönsaker och andra livsmedel.
Tvätta, skala, skära och frön, frukt och grönsaker för att förbereda dem för konsumtion.
Uppskatta livsmedelskonsumtion, följt av rekvisition eller inköp av varor eller hämta lagrade livsmedel.
Tranchera och putsa kött som nötkött, kalvkött, skinka, fläsk och lamm för varma eller kalla måltider eller för smörgåsar.
Samordna och övervaka kökspersonalens arbete.
Rådgöra med övervakande personal för att planera menyer med hänsyn till faktorer såsom kostnader och särskilda behov och händelser.
Stycka och marinera köttdjur, fågel eller skaldjur samt klippa och bena ur kött inför tillagning.
Baka bröd, bullar, kakor och bakverk.
Förbereda såser, relish och aptitretare.
Föra register och konton.
Planera och prisge menyalternativ.

Golden Bangkok, Norrköping
Titel: Kock
Hemsida: www.golden-bangkok.se
Arbetsuppgifter:
Tillreda thailändsk mat.
Laga samtliga såser och curry.
Förbereda vårrullar och äggrullar.
Skära fisk, kött och fläsk.

Bonefish Grill. Palm Beach Gardens, Florida USA
Titel: Kock
Hemsida: www.bonefishgrill.com
Titel: Kock/AKM
Arbetsuppgifter:
Anställa, utbilda och övervaka arbetet på mat- och bakverksproduktionen.
Planera menyer för alla serveringslokaler, analysera kundbasen och populariteten för olika rätter, planera semester, kostnader och en mängd andra faktorer.
Lägga schema och koordinera arbetet för kockar, sous-chefs och andra anställda i köket för att säkerställa att matlagningen är ekonomiskt och tekniskt korrekt.
Genomföra regelbundna inventeringar av livsmedelslager och bedöma planerade behov för all mat och förnödenheter för catering och kontanttransaktioner.
Se till att höga krav på hygien och renlighet upprätthålls i hela köket områden hela tiden.
Etablera kontroller för att minimera matavfall och stöld.
Skydda alla anställda i matlagningen genom att implementera utbildning för att ökade kunskaper inom säkerhet, sanitet och olyckor och förebyggande principer.
Utveckla och testa recept och metoder för matlagning och presentation som bidrar till att säkerställa konsekvent hög kvalitet och för att minimera matkostnader, kontroll över portioner och samtliga objekt som serveras för att underlätta utarbetandet av meny och försäljningspriser.

Heather Heights Assisted Living Residence, Rochester New York, USA
Titel: Kock
Arbetsuppgifter:
Bekräfta och bestämma för all särskild kost och andra särskilda krav.
Bestämma angående ankomsttid och eventuella ändringar i lokalens layout och fördelning.
Se till att krav för specialkost tillgodosågs.
Anordna födelsedagsfirande och årsdagar, ansvarade för vedtravar som levererades till stugornas eldstäder, tänder brasor på ankomstdagen och därefter enligt gästernas önskemål.
Hantera och rengöra alla förvaringsutrymmen för livsmedel i stugorna.
Assistera boende vid måltider.
Upprätthålla ett register över alla middagsmenyer, frukostar och ”afternoon tea” för veckorapporter.
Vara ledande i förvaltning av bestånden av alla artiklar och att krav följdes för stugorna.
Se till att kyl- och frystemperaturen hölls på en säker nivå för lagring och konservering av livsmedel samt att rapportera eventuella problem omedelbart.
Förbereda nödvändiga uppgifter för att ansvarsområdets budget, projektera årliga mat- och arbetskostnader och övervaka faktiska finansiella resultat och att vidta korrigerande åtgärder när så var nödvändigt för att säkerställa att finansiella mål uppnåddes.
Rådgöra med cateringpersonalen kring aspekter för livsmedelsproduktion inför särskilda evenemang.
Tillaga och direkt övervaka tillagningen av objekt som kräver skickliga förberedelser.
Utvärdera livsmedel för att säkerställa att kvalitet alltid uppnås.
Utföra diverse jobbrelaterade uppgifter som tilldelas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar